Garis panduan perkhidmatan penjagaan mata primer bagi profesion optometris - Arsad, Nazirin; Fuzai, Ahmad Fadhullah; Husni, Mohd Aziz; A Rahman, Ahmad Fareed; Che Omar, Nor Anita; Mokhtar, Azlina; Husin, Fadhliah; Alias, Arini Hanim; Osman @ Othman, Siti Khadijah; Badarudin, Noor Ezailina; Zahari, Ilyanoon; Abd Rahman, Mohd Harimi; et al. (Majlis Optik Malaysia (MOC), 2025)
Garis panduan ini diguna pakai oleh optometris sebagai panduan untuk menjalankan pemeriksaan mata primer ke atas pesakit di semua fasiliti berkaitan.