Sejahtera Madani platform memperkukuh agenda kerajaan - Sanusi, Zainal Abidin (Media Mulia Sdn. Bhd., 2025)
PELANCARAN Sejahtera Madani baru-baru ini bukan sekadar satu lagi inisiatif kerajaan menangani kemiskinan. Ia adalah manifestasi langsung dalam menterjemahkan hasrat prinsip Ekonomi Madani ke lapangan. Dalam kesibukan wacana nasional tentang kemiskinan dan jurang sosial, pengumuman tersebut memberi nada berbeza. Ia bukan sekadar bantuan rakyat atau paket kebajikan bermusim; sebaliknya usaha menstrukturkan semula cara negara melihat, memahami dan bertindak terhadap isu kemiskinan. Lebih penting, ia dilihat sebagai usaha mengalihkan naratif ekonomi…