Suri teladan kepimpinan Ulul Azmi - Mohamad Ikbal, Muhaideen Abdul Kader (Muhaideen Abdul KAder Bin Mohamad Ikbal, 2025)
Menjadi pemimpin pelajar sekolah rendah bukan sekadar berbeza warna pakaian seragam atau memakai tanda pengenalan. Ia hadir dengan amanah, menjadi teladan kepada kawan-kawan, adik-adik dan seluruh warga sekolah. Lebih baik andai peranan ini melangkaui slogan “Selagi memakai lencana.” Persoalannya, mampukah kita terus menjadi contoh yang baik, di mana-mana sahaja kita berada?