Sijil halal bukan sekadar dokumen formal - Ibrahim, Muhammad Irhammudi (Media Mulia Sdn. Bhd., 2025)
LAPORAN Ketua Audit Negara (LKAN) Siri 2/2025 mendedahkan Hospital Canselor Tuanku Muhriz (HCTM) menganugerahkan kontrak bernilai RM25.64 juta kepada sebuah syarikat yang tidak memiliki pensijilan halal serta tiada sijil keselamatan makanan persijilan Analisis Bahaya dan Titik Kawalan Kritikal (HACCP). Lebih membimbangkan, syarikat ini juga gagal dalam penilaian teknikal, namun masih diberikan kepercayaan untuk membekalkan makanan kepada pesakit di hospital tersebut selama tiga tahun bermula Februari 2024. Perkara ini bukan sahaja…