Jerebu: mengapa kanak-kanak dan warga tua paling terancam? - Hassan, Noor Artika (MScience Ent., 2025)
Jerebu bukan lah perkara asing di Malaysia dan baru-baru ini, pada 19/7/2025, akhbar mula melaporkan tentang jerebu rentas sempadan yang melanda negeri pantai barat. Ia susulan daripada 79 titik panas di kawasan Sumatera yang merentasi Malaysia melalui tiupan angin barat daya.