Nahu Bahasa Arab praktikal peringkat menengah - Ismail, Yasir; Salleh, Abdul Halim (Taysir Arabia PLT, 2024)
Buku ini direka untuk memberi peluang yang luas dengan susunan yang kemas agar setiap pelajar dapat: • Memahami ringkasan kaedah yang diberi • Mempraktikkan setiap kaedah yang telah dipelajari • Mengetahui ketepatan jawapannya dengan sendiri • Memantapkan Nahu Bahasa Arab dan keyakinan diri Kandungan buku ini memuatkan bab-bab Nahu Bahasa Arab yang mempunyai kekerapan penggunaan yang tinggi. Kaedah-kaedah Nahu dalam buku ini juga disokong oleh hasil dapatan kajian-kajian ilmiah yang pelbagai, agar apa yang diketengahkan kepada pelajar lebih praktikal, lebih mudah dan lebih relevan dengan keperluan dan tahap pelajar.