Antologi sajak citra kencana cinta nusantara - Mohamad, Akhmal Hakim (Aksara M.A.S. Ventures, 2025)
Buku ini merangkaikan sajak-sajak oleh penulis dari Malaysia dan Indonesia. Dengan tema ‘Silang Budaya: Perpaduan dalam Perbezaan’, para penulis menukang karya sajak masing-masing bagi menggambarkan seputar kunjungan mereka ke Malaysia (bagi penulis dari Indonesia) dan Indonesia (bagi penulis dari Malaysia). Oleh itu, para pembaca akan ditemukan dengan aksara yang menyatukan hati dalam untaian kata dan sulaman makna dalam lembaran sajak yang luas. Antologi sajak ini bukanlah sekadar lembaran bait dan rima sahaja, tetapi alunan suara hati penulis dua benua Nusantara