Pempengaruh bukan sekadar popular tapi perlu bertanggungjawab - Mohamad, Harmi Taazim; Rusly, Roslan (Media Mulia Sdn Bhd, 2025)
Ledakan teknologi maklumat telah mencetuskan transformasi dalam komunikasi sosial, terutama melalui kemunculan media baharu dan platform media sosial yang menghubungkan berjuta-juta pengguna secara serentak. Di tengah arus digital ini, wujud fenomena "pempengaruh media sosial" yang memainkan peranan penting dalam menyebarkan maklumat dan membentuk pendapat awam. Namun, persoalan timbul sama ada pengaruh ini didorong oleh populariti semata-mata atau berasaskan kredibiliti yang tulen.