Cabaran komunikasi strategik dalam era Madani - Ramdzan Ali, Al Amirul Eimer; Saimon, Aminnudin (Abad Sinergi Sdn. Bhd., 2025)
Komunikasi strategik adalah alat yang penting dalam mencapai misi dan matlamat organisasi serta memastikan penyampaian mesej yang berkesan kepada khalayak sasaran. Dalam kerangka Malaysia MADAnI, komunikasi strategik bukan sahaja menjadi tanggungjawab kerajaan tetapi juga melibatkan semua pihak dalam masyarakat. keberkesanan komunikasi amat berkait rapat dengan gaya, pemilihan leksikal, dan kaedah penyampaian. Dengan mengaplikasikan komunikasi strategik dalam setiap urusan, matlamat komunikasi dapat dicapai, menjadikan Malaysia sebuah negara yang lebih inklusif, adil, dan harmoni.