Formula Tatabahasa Bahasa Melayu (Sintaksis) - Nahar, Nora'Azian (Tukang Buku Enterprise, 2025)
FORMULA TATABAHASA BAHASA MELAYU (SINTAKSIS) dihasilkan untuk menyumbangkan buah fikiran, idea, maklumat, maklum balas, dan berbincang tentang tatabahasa pada peringkat sekolah rendah mahupun sekolah menengah. Banyak persoalan dan isu yang terisi dalam buku ini. Kesilapan yang tidak kita terjangka menyebabkan banyak pihak mempersoalkan sesuatu itu betul ataupun salah. Kita perlu akur bahawa tidak semua orang mampu mengusai tatabahasa dengan persis. Namun begitu, perkara ini tidak boleh menjadi batu penghalang bagi menguasai tatabahasa itu. Keadaan ini demikian kerana tatabahasa akan menjadi roh dalam sesuatu bahasa. Tiada roh, matilah bahasa tersebut (Zulkifli Mohd Top, 2017).