Tambah baik proses lantikan hakim elak persepsi negatif - Ab Aziz, Shamrahayu (News Straits Times Sdn. Bhd., 2025)
Polemik mengenai pengaruh Perdana Menteri dalam proses pelantikan hakim menjadi perbincangan kebelakangan ini susulan bercambahnya pemahaman terhadap reformasi institusi dan kebebasan kehakiman.