Apakah itu robot? - Antong, Hasmawati; Abdul Hamid, Syamsul Bahrin; Pebrianti, Dwi; Md Yusof, Hazlina; Ibrahim, Ahmad Imran (Firdaus Press Publications, 2025)
Mencipta robot dipanggil robotik. Dunia robotik pula amat mengujakan. Menerusi buku ini, aidk-adik akan dapat mempelajari pelbagai perkara tentang robot dan dunia robotik. Antaranya ialah apakah itu robot, apa yang robot mampu buat, mengapa robot itu penting, bagaimana robot boleh membantu manusia dalam kerja-kerja harian dan apakah perkara yang kita harus tahu tentang batas-batas dalam robotik.