PTPM 2024: perpustakaan dan pustakawan kalis masa hadapan jadi tumpuan utama - Md Nor, Siti Azizah (Persatuan Pustakawan Malaysia (PPM), 2024)
Persidangan Tahunan Perpustakaan Malaysia (PTPM) 2024 yang berlangsung di Albukhary International University (AIU) telah pun melabuhkan tirainya tepat pukul 5.00 petang pada 8 Ogos 2024 . Persidangan yang bermula pada 6 Ogos 2024 bertemakan “Perpustakaan Mengalis Masa Hadapan: Berinovasi, Beradaptasi, Cemerlang” berjaya menghimpun lebih 300 peserta termasuk pustakawan, pengarah perpustakaan, dan ahli industri dari seluruh Malaysia, Indonesia serta Brunei.