Bashar Al-Assad bakal iringi Firaun ke neraka? - Abdul Rahim, Abdullah Bukhari (Media Mulia Sdn. Bhd., 2024)
Dunia dikejutkan berita kejatuhan rejim zalim Bashar al-Assad di Syria. Siapa sangka sebuah rejim yang berkuasa lebih 50 tahun akhirnya jatuh tersungkur menyembah bumi. Pastinya bangkai rejim zalim ini tidak akan dipasang nisannya kerana tiada manusia normal mahu mengingati derita 50 tahun yang ditinggalkan rejim tersebut. Benarlah firman Allah! Jatuh bangun sesebuah empayar berada dalam kehendak-Nya: قُلِ اللَّهُمَّ مَالِكَ الْمُلْكِ تُؤْتِي الْمُلْكَ مَنْ تَشَاءُ وَتَنْزِعُ الْمُلْكَ مِمَّنْ تَشَاءُ وَتُعِزُّ مَنْ تَشَاءُ وَتُذِلُّ مَنْ تَشَاءُ بِيَدِكَ الْخَيْرُ إِنَّكَ عَلَى كُلِّ شَيْءٍ قَدِيرٌ (26) Ertinya: “Katakanlah (wahai Muhammad): “Wahai Tuhan yang mempunyai…