Contohi kecekapan perkhidmatan awam di Sweden, Kanada - Sarji, Mat Zamri (News Straits Times Press (M) Bhd., 2024)
Perkhidmatan awam menjadi tonggak dalam pembangunan ekonomi dan pengurusan sosial negara. Oleh itu, penjawat awam mesti mampu membantu kerajaan dalam memberi perkhidmatan kepada orang ramai.