Tadabbur Al-Quran menggunakan inkuiri falsafah - Wan Yusoff, Wan Mazwati; Juperi, Juhasni Adila; Ahmad, Nadzrah; Preece, Abdul Shakour Duncan (AHAS Kulliyyah of Islamic Revealed Knowledge and Human Sciences, International Islamic University Malaysia, 2024)
Buku ini adalah buku rujukan dan panduan bagi pendidik untuk mengajar cara bertadabbur al-Quran menggunakan kaedah inkuri falsafah. Kaedah inkuiri falsafah bukan saja dapat mencabar minda supaya dapat memahami konsep-konsep utama dalam aqidah secara mendalam tetapi juga dapat melatih akal supaya dapat berfikir dengan cemerlang. Kaedah ini juga melatih pelajar supaya dapat berdiskusi dan bekerjasama dengan baik memahami ayat-ayat al-Quran.