MEMPERKASAKAN GOLONGAN BELIA PADA MINGGU WANG GLOBAL - Ahmad, Siti Yuliandi (2024)
Pagoh- Dalam usaha untuk memupuk literasi kewangan dalam kalangan belia and menyediakan mereka dengan kemahiran menguruskan kewangan, Pejabat Pelancongan, Kulliyyah Pelancongan Mampan dan Bahasa Kontemporari, Universiti Islam Antarabangsa Malaysia, Kampus Pagoh Muar Johor telah mengadakan Program Bersama Pelajar sempena Minggu Wang Global “Global Money Week (GMW)” di Mahallah Zaid Bin Harithah di Hab Pendidikan Tinggi Pagoh. Program ini diadakan dengan matlamat untuk meningkatkan kesedaran terhadap simpanan, pelaburan, rancangan pelaburan yang merupakan aspek penting dalam kewangan peribadi kepada golongan belia.Dikendalikan oleh pengurus program, Amin Haider Bin Zainal Ariffin, Minggu Wang Global telah menarik minat peserta terhadap simpanan, pelaburan, pengurusan risiko dan perancangan persaraan