Penyakit Gout dan Komplikasinya: Apa Orang Awam Perlu Tahu - Che' Man, Mohamad; Che Alhadi, Shahidah; Amiruddin, Salman (The Malaysian Medical Gazette, 2024)
Merupakan penyakit radang sendi yang disebabkan oleh pembentukan dan pengumpulan kristal ‘monosodium urate’ di bahagian sendi-sendi