Etika Islam dalam pengaplikasian kecerdasan buatan - Mahmad Robbi, Ahmad Akram (Dewan Bahasa dan Pustaka, 2024)
Kecerdasan buatan merupakan satu bentuk evolusi teknologi yang berlaku sejak beberapa dekad yang lalu. Idea membangunkan kecerdasan buatan ini bukan suatu perkara yang baharu walaupun istilah ini mungkin baru sahaja didengari oleh warga dunia.