Muhasabah tahun 2023 & 2024 - Abdul Rahim, Abdullah Bukhari (Media Mulia Sdn. Bhd., 2024)
Wahai anak Adam! Kamu hanyalah (kiraan) hari dalam kehidupan! Apabila berlalu sehari maka hilanglah sebahagian daripada hidupmu. (Kitab al-Zuhd susunan Imam Ahmad bin Hanbal). Kata-kata hikmah Imam Hasan al-Basri di atas sangat tepat dihayati manusia setiap hari ketika bangkit dari tidur. Ia juga sangat releven difikir secara mendalam ketika kita menjengah masuk awal tahun Masihi…