Jalan tengah isu kalimah Allah - Hashim @ Wan Husain, Wan Ahmad Fauzi (Dewan Bahasa dan Pustaka, 2023)
Kalimah Allah bukanlah terjemahan bahasa Melayu bagi God, sebaliknya kalimah Arab yang merujuk nama khas Tuhan dalam ajaran Islam. Tegasnya, Allah ialah kalimah agama, bukanlah nama umum bagi Tuhan dalam bahasa Melayu.