Palestin dan konspirasi Zionis - Chik, Abdul Rahman (Persatuan Penulis-Penulis E-Book Muslim Antarabangsa, 2023)
Bab ini menyentuh tentang konspirasi zionis dalam usaha jahat mereka untuk menubuhkan sebuah negara haram Israel di bumi Palestin. Bermula dengan latar belakang Sejarah Palestin dengan pembukaan Baitul Maqdis oleh Khalifah Umar Al-Khattab dan perebutan kuasa oleh Tentera Salib untuk menakluk Kota lama Jerusalem di Palestin dari tangan umat Islam. Kerajaan Kristian hanya bertahan selama 88 tahun di Palestin sehingga Salahudin Al-Ayubi berjaya merampas semula Palestin dari tangan mereka. Konspirasi Zionis bermula dengan penubuhan Majlis Yahudi Antarabangsa 1798.