Prinsip perancangan dalam cerita lipur lara Melayu dari perspektif pendekatan pengurusan - Johari, Arina; Ismail, Mohamad Zuber (DBP Brunei, 2022)
Makalah ini mengupas tentang pendekatan pengurusan dalam cerita lipir lara Melayu hasil katya Pawang Ana. Hasil kajian memperlihatkan kecenderungan pendekatan pengurusan yang tinggi dalam cerita lipir lara Melayu berdasarkan Model Dimensi Perancangan oleh Mohamad Mokhtar (2013).