Di sebalik perkahwinan Rasulullah SAW dan Safiyyah bint Huyay - Suleiman, Hassan (ApaKhabarTV, 2023)
Mungkin ada yang tertanya-tanya, bagaimanakah perasaan Safiyyah binti Huyay bin Akhtab, yang telah kehilangan bapa, abang serta suaminya dalam peperangan ketika menentang tentera Rasulullah SAW, namun kemudian beliau menjadi isteri kepada seseorang yang telah menyuruh untuk memerangi keluarga beliau sendiri iaitu Rasulullah? Persoalan ini dapat dirungkai dengan beberapa fakta sejarah demi menjawab syubhat dari mereka yang menentang pensyariatan Islam. Jadi siapakah sebenarnya isteri Nabi SAW, Safiyyah binti Huyay?