Soraf mudah - Mustapai, Mohd Zulhisyam; Mat Zain, Zairul (Telaga Biru Sdn. Bhd., 2023)
Buku Soraf Mudah ini merupakan sebuah buku soraf mudah yang menggunakan bahasa Melayu sebagai medium yang menjadi bahan bantu kepada para pelajar dalam memahami ilmu soraf dengan lebih baik. Tajuk-tajuk soraf yang dipaparkan dalam buku ini merupakan tajuk-tajuk soraf yang dipelajari di peringkat sekolah mahupun di peringkat universiti. Buku ini juga dilengkapi dengan nota ringkas, Penerangan dalam bahasa Melayu, peta minda dan gambarajah, ayat-ayat contoh, latihan dan skema jawapan.