Siapakah yang berisiko untuk menghidap kanser payudara? - Che' Man, Mohamad; Che Alhadi, Shahidah (Malaysian Integrated Medical Professionals Association, 2023)
Fakta-fakta penting mengenai kanser payudara: Penyebab kepada 685,000 kematian seluruh dunia pada tahun 2020. Secara kasarnya, separuh darinya berlaku dikalangan wanita tanpa spesifik faktor-faktor risiko selain daripada jantina dan penambahan umur seseorang. Kanser payudara berlaku di setiap negara di dunia. 5 hingga 1 peratus kanser payudara berlaku dikalangan golongan lelaki.