Kisah Zidni: kek cili merah - Toha@Tohara, Abdul Jalil; Nazir, Faridah (Kulliyyah of Languages and Management, 2023)
Kisah Zidni Kek Cili Merah ialah salah satu judul daripada siri buku aktiviti dan mewarna kanak-kanak melalui label Kisah Zidni. Buku akiviti dan mewarna ini mengandungi cerita pendek tentang seorang kanak-kanak perempuan bernama Zidni. Buku ini mengandungi 12 halaman teks cerita dengan lakaran hitam putih yang boleh diwarnakan oleh kanak-kanak. Seterusnya, buku ini juga mempunyai empat halaman dengan aktiviti permainan bahasa. Buku aktiviti dan mewarna kanak-kanak dengan label kisah zidni ini memaparkan kisah-kisah pendek yang mempunyai nilai-nilai murni yang menjadi teladan kepada kanak-kanak. Paparan cerita dan ilustrasinya yang menarik memudahkan guru dan ibu bapa menggunakannya bagi kegunaan murid-murid dan anak-anak. Murid-murid berkeperluan khas juga boleh memanfaatkan buku ini sebagai latihan membaca, mewarna dan seterusnya dapat mengurangkan tekanan dan masalah tumpuan yang dihadapi oleh mereka. Secara tidak langsung, buku ini boleh dijadikan terapi sama ada oleh guru atau ibu bapa untuk murid-murid dan anak-anak mereka.