Nilai murni menerusi ibadah korban - Kamaruzzaman, Kazzman; Kamaruzzaman, Kartini (Sinar Karangkraf Sdn. Bhd., 2023)
Antara amalan yang dianjurkan kepada umat Islam ketika Hari Raya Aidiladha adalah ibadah korban bagi mereka yang berkemampuan sebagai tanda syukur kepada ALLAH.