Jadikan kebersihan sebagai Rukun Madani ketujuh - Abdul Razak, Dzulkifli (Media Mulia Sdn. Bhd., 2023)
CADANGAN Perdana Menteri untuk sekolah memuatkan semula kegiatan mencuci tandas merupakan penegasan madani yang tepat dan jelas. Walaupun tidak tertera antara enam Rukun Madani yang tercatat secara rasmi sewaktu dilancarkan awal tahun ini, namun kebersihan semestinya sebahagian daripada iman mengikut sebuah hadis Rasullulah SAW sekali gus mengatasi mana-mana rukun yang dirangka manusia untuk pelbagai tujuan, Rukun Negara misalnya. Tidak salah…