10 amalan dijauhi neraka - Ismail, Halim (Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM), 2023)
Terdapat beberapa amalan yang dapat menjauhkan diri umat Islam daripada dimasukkan ke dalam neraka yang dahsyat. Artikel ini menerangkan tentang 10 amalan yang boleh dilakukan umat Islam bagi mengelakkan diri daripada dimasukkan ke dalam neraka berdasarkan hadis-hadis Nabi SAW.