AI: kawan atau lawan? - Abdullah, Muhammad Faris (Utusan Malaysia, 2023)
Mutakhir ini banyak diperkatakan mengenai kecerdasan buatan. Antara yang menjadi perhatian ramai ialah impak kecerdasan buatan kepada bidang akademik, lebih khusus lagi kepada pembelajaran pelajar di peringkat pendidikan tinggi.