Remaja berkualiti negara sejahtera - Ismail, Halim (Jabatan Kemajuan Islam Malaysia JAKIM, 2023)
Remaja berkualiti berperanan untuk menggalas tanggungjawab sebagai pemimpin negara pada masa hadapan dengan sebaik mungkin. Sebaliknya remaja yang hanyut dengan arus kehidupan yang melalaikan bukan sahaja akan gagal menerajui negara dengan baik, malahan akan membebankan masyarakat di kemudian hari.