Tersungkur di pintu syurga - Ismail, Halim (Jabatan Kemajuan Islam Malaysia JAKIM, 2022)
Peringatan demi peringatan telah disampaikan oleh Allah SWT dan baginda Rasulullah SAW sebagai pedoman bagi manusia menghadapi liku-liku di hari-hari yang mendatang di dalam kehidupan. Peringatan-peringatan tersebut adalah supaya manusia berpeluang memasuki syurga dan terhindar daripada memasuki neraka. Caranya ialah dengan sentiasa melakukan amalan kebaikan dan menjauhi amalan yang bertentangan dengan syariat.