Kembara eko dan warisan, seni dan budaya dalam sektor pelancongan mesra muslim Perlis - Saad, Mazni (National Library, 2022)
Projek kerjasama MAIPs, UIAM dan KUIPs ini bertujuan membantu golongan asnaf dari segi ekonomi dengan mengetengahkan Perlis sebagai sebuah negeri yang unik dalam sektor pelancongan, iaitu Pelancongan Mesra Muslim Perlis. Pelancongan Mesra Muslim Perlis ini mempraktikkan nilai-nilai Islam dalam perniagaan yang berasaskan produk dan perkhidmatan khususnya kepada pelancong dan pengembara. Pelancongan Mesra Muslim Perlis menyaran beberapa modul latihan yang dijangka dapat memberikan kelainan dan tarikan kepada pelancong dari dalam dan luar negara melalui konsep Pelancongan Mesra Muslim Perlis yang diberi nafas baru.