Penggunaan Ism Tasghir: satu analisis dari sudut aplikasi dakwah Rasulullah S.A.W. dalam pembangunan modal insan - Fatah Yasin, Muhammad Muthi’ul Haqq; Fatah Yasin, Raudlotul Firdaus (2022)
Dalam al-Quran dan Sunnah, Ism Tasghīr digunakan untuk untuk membawa maksud-maksud tertentu yang selari dengan tujuan dakwah Rasulullah s.a.w. sejauh mana keperluan penggunaan Ism Tasghīr dalam teks-teks al-Quran dan Sunnah merungkai maksud di sebalik penggunaan Ism Tasghīr dalam al-Quran dan Sunnah dan kesannya dalam dakwah Rasulullah s.a.w. dari sudut pembangunan modal insan.