Yeni bir Sukuk model Önerisi: Siyah Sukuk / Yeraltı Sukuku - Turkan, Yavuz; Abdul Razak, Dzuljastri; Mohammed, Mustafa Omar (Özgür Yayınları Tic. Ltd. Şti., 2022)
Hayatın her alanında yer alan İslam dini, finans hayatında da önemli bir yere sahiptir. Toplumsal barışın ve adaletin sağlanması adına birçok model ve yöntem geliştirilmiştir. Kur’an ve sünnet ışığında geliştirilen yöntemler zamanın fehmine uygun olarak icma ve kıyaslarla günümüz finans dünyasına katkı sağlamaktadır. Bu finansal enstrümanlardan birini de sukuk oluşturmaktadır. İslami tahvil olarak ele alınan sukuk için birçok tanım yapılmaktadır. Bunlardan başlıcasını AAOIFI’nın tanımı oluşturmaktadır. Uluslararası İslami Finans Muhasebe ve Finans Organizasyonu