Indahnya berselawat - Ismail, Halim (Jabatan Kemajuan Islam Malaysia, 2022)
Berselawat ke atas Rasulullah SAW sebenarnya dapat mendidik diri, hati, jiwa dan akal kita untuk menjadi hamba Allah SWT yang sentiasa bersyukur di atas segala nikmat yang dikurniakan. Pada masa yang sama, ia akan melatih kita supaya sentiasa reda di atas segala ujian yang diberikan Allah SWT. Dengan cara ini, diri, hati, jiwa dan akal kita akan menjadi cekal untuk menjalani kehidupan di dunia yang penuh dengan dugaan dan cabaran.