Pembentukan akhlak, penyertaan sosial jayakan Keluarga Malaysia - Kamaruzzaman, Kartini; Kamaruzzaman, Kazzman (New Straits Times Press (M) Bhd., 2022)
Konsep Keluarga Malaysia menjadi aspirasi utama dalam meneruskan perpaduan dan kebersamaan serta semangat cintakan negara. Ia menekankan pendekatan untuk berkongsi semangat kebersamaan, mengambil berat satu sama lain sebagai anggota keluarga, di samping berikhtiar bersungguh-sungguh menjaga keutuhan negara yang dipegang dengan nilai kekeluargaan supaya masyarakat saling melengkapi.