Keberkesanan kaedah pengambilan yang digunakan oleh firma terpilih di sektor pembuatan - Rozhan Othman, (Penerbit Universiti Kebangsaan Malaysia, 1991)
Tinjauan ini bertujuan untuk mengkaji keberkesanan kaedah-kaedah pengambilan pekerja yang digunakan oleh firma-firma terpilih di sektor pembuatan di Malaysia. Secara khusus, kajian ini ingin melihat sejauh manakah kaedah-kaedah yang digunakan berkesan dalam mendapatkan pekerja yang stabil dan mempunyai kualiti yang diinginkan oleh firma-firma. Sebuah kajian seperti ini telah dilakukan oleh Richardson dan Stubbfield dan University of Utah dan mereka telah membuat beberapa pemerhatian yang menarik. Kajian ini juga bertujuan melihat seJauh manakah perkara-perkara yang diperhatikan oleh Richardson dan Stubbfield wujud dalam amalan pengambilan pekerja di firma-firma terpilih di sektor pembuatan di MalaYSia,