Kajian laporan penambahbaikan Suruhanjaya Pilihan Raya: satu pandangan - Siti Noranizahhafizah Boyman; Jayum Jawan (Penerbit UKM, 2013)
Artikel ini bertujuan mengkaji kerja dan syor yang terkandung dalam laporan Jawatankuasa Pilihan Khas berhubung Penambahbaikan Proses Pilihanraya (JPKPPP) yang telah ditubuhkan pada 3 Oktober 2011. Kajian ini dilakukan dengan meneliti laporan dan dokumen berkaitan, iaitu Laporan Penambahbaikan DR. 3 Tahun 2011 dan DR. 1 Tahun 2012. Perbandingan ringkas juga dilakukan berasaskan pengalaman di beberapa negara terpilih. Dari itu, artikel ini memberi saranan untuk memperkasakan lagi proses pilihan raya di Malaysia.