Penerapan nilai murni dan pembentukan jati diri kanak-kanak prasekolah melalui penggunaan multimedia - Latifah Abdul Majid,; Wan Nasyrudin Wan Abdullah,; Nurul Hidayah Ahmad Zakhi, (Institut Islam Hadhari Universiti Kebangsaan Malaysia, 2012)
Dalam mengharungi era globalisasi ini, dunia disediakan dengan kecanggihan sains dan teknologi dalam pelbagai bidang terutamanya terhadap bidang pendidikan. Proses pendidikan masa kini seringkali dikaitkan dengan unsur penerapan nilai-nilai murni dan pembentukan jati diri pelajar. Berdasarkan beberapa kajian lepas, perkembangan sains dan teknologi dan pendidikan pra sekolah telah menimbulkan kebimbangan dalam kalangan ibu bapa dan guru. Oleh itu, kajian ini membincangkan tentang penerapan nilai murni dan pembentukan jati diri kanak-kanak pra sekolah melalui penggunaan bahan-bahan multimedia. Ini kerana pengkaji mendapati bahawa penggunaan bahan-bahan tersebut juga berperanan dalam membentuk jati diri kanak-kanak.