Prosedur penjagaan koleksi warisan: kajian di Jabatan Muzium Malaysia. - Zuraidah Hassan; Ab. Samad Kechot (Fakulti Sains Sosial dan Kemanusiaan, 2012)
Makalah ini berusaha mendokumentasikan peranan yang dimainkan oleh Jabatan Muzium Malaysia (JMM) dalam pengekalan koleksi warisan.Data di kutip daripada partisipasi lapangan,temubual dan kajian perpustakaan. Kajian ini dapat memberi gambaran bagaimana muzium di Malaysia menguruskan kerja pemuliharaan koleksi.