User awareness in handling computer viruses incident for windows platform - Madihah Mohd Saudi (Penerbit UKM, 2007)
Kertas kerja ini mengfokuskan dan mengkompilasi tanda dan simptom oleh jangkitan virus computer, pemulihan dan pencegahan daripada virus komputer di Windows platform termasuk Windows ME, Windows 95, Windows 98,Windows NT dan Windows XP. Kertas kerja ini turut membincangkan tentang salah anggap terhadap virus .Di samping itu, penyelidik juga menganalisa tahap pengetahuan pengguna di dalam pengendalian virus computer. Daripada 600 soal selidik yang diagihkan melalui atas talian dan salinan keras, sejumlah 450 orang responden adalah mereka yang melibatkan komputer di dalam kerja harian mereka. Disebabkan oleh masa dan kekangan belanjawan, responden pensampelan adalah hanya di Putrajaya, Selangor dan Kuala Lumpur. Pensampelan adalah terpilih berdasarkan jumlah pelanggan menggunakan Internet, lokasi tempat yang terletak di dalam kawasan bandar dan sebagai pentadbiran kerajaan persekutuan dan pusat perniagaan di Malaysia.