Kesan medan magnet menegak ke atas lengkung sut olakan Benard-Marangoni mantap dalam lapisan mengufuk bendalir - Ruwaidiah Idris; Ishak Hashim (Universiti Kebangsaan Malaysia, 2005)
Dalam makalah ini kesan medan magnet menegak seragam ke atas lengkung sut permulaan olakan mantap Benard-Marangoni dalam lapisan bendalir mengufuk berpengalir elektrik dikaji tertakluk kepada kecerunan suhu yang seragam dalam had asimptot gelombang pendek. Kami dapati medan magnet tidak memberi kesan kepada sebutan utama lengkung sut dalam had gelombang pendek.