Ketepatan statistik umur bagi banci 1991 - Abdul Aziz Jemain, (Universiti Kebangsaan Malaysia, 1996)
Dalam kertas ini dibentangkan ketepatan statistik umur pada banci 1991. Kualiti statistik umur dinilai dengan menggunakan indeks Myers dan United Nations. Indeks yang diperoleh dibandingkan dengan indeks pada banci 1970 dan 1980. Kajian ini mendapati statistik umur banci 1991 lebih baik daripada hasil banci sebelumnya dan pada keseluruhannya ia mempunyai kualiti yang baik.