Penentuan pekali transformasi B dan V di kawasan bandaraya - Mohammad Ridwan Hidayat ,; Mazlan Othman, (Universiti Kebangsaan Malaysia, 1996)
Kaedah fotometri pembezaan dengan menggunakan pasangan bintang merah biru dekat telah dipakai untuk memperoleh pekali transformasi eB dan eV Sistem fotometri yang digunakan adalah UBV Johnson-Morgan. Pencerapan adalah dilakukan di bandaraya (Kuala Lumpur) untuk menguji keberkesanan kaedah fotometri pembezaan. Untuk tujuan itu, nilai-nilai pekali pemupusan atomsfera peringkat kedua telah dibandingkan dengan nilai terdahulu.