Beberapa penyelesaian berangka bagi persamaan resapan-olakan dalam ruang dua dimensi - Harbans Kaur; Abdul Rahman Abdullah (Universiti Kebangsaan Malaysia, 1996)
Beberapa kaedah berangka bagi menyelesaikan persamaan resapan-olakan dalam ruang dua dimensi telah dirumuskan. Skema lelaran untuk setiap satunya dikaji dan pengujian berangka kepada masalah model dilakukan. Perbandingan antara kaedah telah diberikan secara berjadual.