Tinjauan kesan fasiliti kediaman bertingkat terhadap amaun dana pengurusan - Yusoff .M; Tawil .N.M; Hamzah .N.A; Abdullah .N.A.G; Musa .A.R (Penerbit UKM, 2011)
Perumahan merupakan tajuk perbincangan yang tidak pernah luput dari pemikiran rakyat dan juga pemimpin negara kita. Perubahan keinginan rakyat untuk tinggal di kawasan kediaman tinggi berbanding perumahan berteres telah meransang lagi pembinaan unit perumahan tinggi oleh pihak pemaju. Setiap kawasan kediaman tinggi memerlukan sebuah badan untuk menguruskan harta hak milik bersama seperti kemudahan-kemudahan serta fasiliti yang tersedia. Badan yang bertanggungjawab ini ialah pihak Perbadanan Pengurusan. Pelbagai masalah dihadapi oleh pihak Perbadanan Pengurusan dalam menguruskan hal ehwal