Religion cooperation in good governance ethics and justice in vision 2020 - Abdul Samad Hadi; Abdul Latif Samian; Khairul Anwar Mastor (Universiti Kebangsaan Malaysia, 2001)
Kerjasama di antara institiusi-institiusi pengajian tinggi di peringkat rantauan perlu dipertingkatkan lagi akibat daripada globalisasi. Artikel ini membincangkan ruang lingkup kerjasama yang boleh diperkasakan di antara institusi-institusi yang menganggotai organisasi Asians Institutions of Higher Learning (ASAIHL), sebagai contoh usaha sama di peringkat rantauan dan antarabangsa. Kerjasama yang di teliti itu berdasarkan kepada panduan-panduan yang disarankan dalam Wawasan 2020