Ramai Minat: 800 penuntu ikuti program Ijazah Sarjana Muda Pendidikan Islam di AeU sejak 2013. - Hamizah, Badiran (Harian Metro, 2016)
Program Ijazah Sarjana Muda Pendidikan (Pengajaran Pengajian islam Peringkat Sekolah Rendah) dengan kepujian kepada guru dalam perkhidmatan dan mereka yang berminat diperkenalkan Asia e University (AeU) pada 2013.